TERMEN

Wanneer je aan CrossFit begint is het soms net alsof iemand Chinees tegen je praat, kun je toevallig Chinees dan is het net Arabisch.
Spreek je ook Arabisch? Onmogelijk...wat is de kans...Nou ja, je begrijpt wel wat we bedoelen. Om het wat makkelijker voor
je te maken, hebben we hieronder de belangrijkste termen op een rijtje gezet:
Whiteboard
Het whiteboard is de ene dag je grootste vriend, maar kan zomaar je ergste vijand worden. Op het whiteboard staat namelijk de WOD beschreven... Deze is elke dag anders en dus is het nog maar de vraag wat je gaat doen. Ook noteer je na elke WOD je tijd, aantal kg's en andere statistieken zodat je goed bij kunt houden waar en hoe je progressie maakt.

AFAP

As Fast As Possible of RFT - Rounds For Time. Het tegenovergestelde van een "AMRAP". In een AFAP moet je zo snel mogelijk zijn en de klok stopt pas zodra je klaar bent. De tijd dat de klok voor jou is stopgezet, is de score van je training!

Workout of the day
De Workout of the Day (WOD) is de "workout" die de leden doen op een bepaalde dag. De WOD is elke dag anders zodat je elke training opnieuw geprikkelt wordt.

EMOM

Every Minute On the Minute. Gedurende de minuten van de workout voer je een aantal reps van een oefening uit. Ben je binnen de minuut klaar, dan heb je rust. Start de volgende minuut dan vervolg je de training weer.

AMRAP

As Many Rounds (of soms ook Reps) As Possible. De tijdsduur van de training staat vast en de bedoeling is om in die tijd zoveel mogelijk rondes of herhalingen te behalen.

Chipper
Een workout van oefeningen die in volgorde moeten worden uitgevoerd op een hoge intensiteit. Een chipper stelt je doorzettingsvermogen zwaar op de proef en bestaat dan ook uit veel verschillende oefeningen.
The Girls
Dit zijn "benchmark" workouts die de CrossFit community over de hele wereld begrijpt en zijn afgeleid van de naamgeving van orkanen. Deze "benchmark" workouts zijn trainingen die eens in de zoveel tijd terugkomen en je de mogelijkheid bieden om te zien of je progressie geboekt hebt.
The heroes
Dit zijn workouts ter ere van overleden soldaten/militairen in dienst. In tegenstelling tot de "Girls" zijn de "Heroes" vaak lange workouts met de bedoeling om je fitheid te testen.
Scaled
CrossFit is voor iedereen, door het aanpassen van workouts naar zijn/haar persoonlijke fysieke vaardigheden kan iedereen meedoen. Elke WOD is ongelimiteerd te 'scalen' zodat iedereen, ongeacht welk fitness niveau je hebt, een workout kan doen die past bij zijn/haar level.

RX
Een workout afronden zoals deze voorgeschreven is op het board. Niet alleen qua gewicht, maar ook techniek. RX is uitdagend en dus zeker niet elke workout haalbaar.
PR

Persoonlijk record. Wanneer je een tijd van een WOD verbetert of wanneer je meer gewicht hebt getild bij een bepaalde oefening dan de vorige keer, heb je een PR behaald. Noteer dus het gewicht na afloop van de training in bijvoorbeeld SugarWOD, zo kun je de vooruitgang meten.


1RM
Het maximale gewicht wat je 1 herhaling kunt uitvoeren met de juiste techniek.